Avlsmål og helsearbeid

Miniature Bull Terrier kan være en krevende rase å både ha og avle på.

Pga rasen er relativt ny så er genetisk variasjon lav og det er en fåtallig rase i tillegg som gjør det krevede å redusere den høye innavlsgraden dem har.

 

I tillegg til dette så har de ofte tannstillings problemer og visse individer kan ha svært krevende aktivitetsnivå i vekst fasen (og noen også inn i voksenlivet) noe som gjør det krevende å finne rette hjem som er dedikert nok til å påta seg ansvaret som kreves når man får valp av denne rasen. De fleste individer av rasen er med andre ord ikke rasen for førstegangs eiere, heller ikke andregangs eiere.

Sist og ikke minst så er str deres ett stort problem. Svært mange er alt for store i str og minner mer om standard bull terrier enn miniature bull terrier. Og svært få oppdrettere jobber aktivt med å reduserte str så mange tror blir skuffet når de tror de vil få en liten til middles str rase og den ender opp som diger i str.

Helsemessig har rasen sine utfordringer men etter hva jeg ser personlig så er de jeg sjekker minimalt på funn men det sjekkes med ultralyd/doppler på hjerte, nyrer/UPC, knær og DNA testes for PLL, LAD og LP.

 

Mer info kommer etterhvert..